sâmbătă, 28 aprilie 2012

Mulholland Dr.

                        O drama psihologica cu amprenta profunzimii afective a lui David Lynch, ce vorbeste despre tragicul psihozei survenit punitiv ca un veritabil efect de bumerang al destinului din abisul culpabilizarii interioare a unei tinere actrite de la Hollywood, care ca in orice sfera universala a actoriei, emana pasiuni morbide zvacnite pana la lesbianism, culise ale unei sensibilitati diamantine, cristalizate intr-o suferinta atroce, in momentul in care ingerul devine lup.
                         Mulholland Dr. e in termenii metafizici si metaforici ai lui Lynch rasucirea existentiala a unui cutit in rana, fiind soseaua periferica a constiintei umane care intotdeauna vireaza inutilitatea umana in schizoidul ipocrit al puterii, care agresand criminal viata, se refugiaza scrasnind terifiat din dinti, in teroarea capitala a suicidului.
                          Filmul e aglomerat cu simboluri amnezice si onirice ale mortii fiind chiar personificata intr-un tenebros farsor demiurgic, care si inchide si elibereaza din cutia pandorei oameni si demoni, umanul si draconicul, libertatea si culpabilizarea, aruncate in nevroza hazardului unei biografii funebre care sfideaza non-cronologicul metonimic...

                        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu