duminică, 11 martie 2012

The Artist

                        The Artist e masura deplina a grandorii artistice a oricarui film hollywoodian, fiind distins cu Oscar ca cel mai bun film al anului 2012, care cuprinde si surprinde sugestiv toate expresiile subtile ale inteligentei si emotiei umane.
                        Situandu-se in cinematografia americana a anilor 30', pelicula frantuzeasca filmata integral in Los Angeles reda cu ochiul liber drama unui actor de filme mute falimentat de aparitia filmelor de dialog.
                        The Artist e un celebru actor care-si venereaza flerul artistic, George Valentin, care in culminatia sucesului cinematografic, se intampla s-a expuna accidental publicului pe marea viitoare actrita a "talking pictures", eleganta, simpla si originara Peppy Miller.
                        Desfigurarea artistica si psihologica pe care trecerea de la simbolismul sacru aparte al filmului mut, la mizerul periferic al zgomotelor profane ale realitatii filmului modern, ii provoaca nevroze impinse pana la fobie, si chiar cosmar lui George, asa ce se retrage in falimentul individualismului personal cu mandria intacta, insa cu buzunarele goale.
                        Pana cand, acompaniat mai mereu de  micul sau figurant, un catel de statura unui pantof,
ajunge sa reinventeze si sa se reinventeze, alaturi de vesnic recunoscatoarea Peppy Miller, urmatorul capitol din istoria cinematografiei universale, ce precede filmul mut si de actiune, mai precis artele imbinante ale muzicii si dansului "Musical-ul"...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu