sâmbătă, 5 mai 2012

Chronicle

                       O productie anglo-americana extrem de surprinzatoare in materie de filme de actiune, in masura in care imprevizibilitatea il face extrem de captivant.
                       In doua cuvinte e vorba de 3 adolescenti care gasesc o scorbura in pamant si intra entuziasti in aceasta, doar ca ceea ce vor gasi depaseste inteligenta umana, proiectand-o chiar in cea extra-pamanteana, pana la momentul in care dezvoltand metodic abilitati telekinetice, isi depasesc propriul discernamant de-ale stapani.
                      Pentru ca pelicula pune o intrebare foarte incitanta pentru tenebrele grandomaniei, anume: De ce omul este om si nu zeu, sau chiar demiurg absolut ? iar filmul ne raspunde involuntar inca din dialogurile cosmopolite de inceput ale celor 3 adolescenti, care discutau amuzati despre ciudatenia unei afirmatii de-a lui Schopenhauer (tipul cu fobia de femei si par), anume ca "omul e vointa pura, iar afectul si fizicul sunt pasiuni umane morbid infinite, care nu vor putea fi vreodata satisfacute, deci a caror scop e prin natura tragic"...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu