joi, 10 mai 2012

Lucía y el sexo

                     Inainte cu vreo vreo 6 ani inainte sa regizeze Caotica Ana, Julio Medem, a facut Sex And Lucia, o drama romantica profund inspirata din spiritul creator si labirintic al lui Almoldovar, sau poate mai degraba din solul cultural si afectiv iberic.
                     Opera unui scriitor poate reflecta uneori nebunia, delirul, pasiunea, imaginatia, dar ce ne facem cand reflecta o marturisire existentiala de cea mai mai acuratete, precizie si remuscare  furibunda ?
                      Atunci conchidem ca naratorul a fost extrem de "inspirat"incat sa savureze la propriu fiecare detaliu al senzualitatii, naturii si tragicului cartii sale pana la momentul in care morbida sa pasiune creationista ii ucide implacabil fiica.
                      Aproape de existentialism, Lucia y el sexo nu vorbeste doar de istoria afectiv-erotica a Luciei, ci si de cronica ei admirativ-idealista a barbatilor, in masura in care se invesmanteaza cu o tenacitate de neegalat cu toate trairile profunde si subtile alea existentei.
                       In aceeasi masura, pelicula spaniola comprima intreg spiritualul uman intr-un mozaic existential partinitor al unei subiectivitati personagistice care incheaga filmul cu ideea ca Lucia ca prototip al feminitatii, figureaza natura umana ca o permanenta deflorare a misterului, convulsiilor si reabilitarii umanului ca uman.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu