marți, 17 ianuarie 2012

The Dark Knight

                 Desi filmul lui Nolan pare sa acceada la rangul de blockbuster pentru mase fara sinapse prea multe, totusi e de apreciat la el tocmai motivul loviturii sale de teatru la Oscar.
                 Mai precis motivul e si personaficat in film si se autointituleaza Joker(Heath Ledger), un personaj memorabil din seria Batman, care incarneaza un om suferind in conflicte familial-existentiale care devine un principiu al unei forme de diabolism impersonal.
                 In confruntarea sa cu forma liliachie a ceea ce s-ar dori sa reprezinte in mentalul colectiv politistul justitiar universal disponibil, Joker imbraca ultima forma a haosului, facand din acesta nu un mijloc ci un scop in sine similar cu un instinct al nebuniei, care prin sacrificiul personal al distrugerii diferentelor din lume, sa egalitarizeze mapamondul global al oricaror forme de individualism intr-o sfera vida, psihotica, imploziva...
                 Dreptatea nevrotica a anarhiei sociale ideale pe care Joker o opune dreptatii sclavagiste capitaliste, ramane in mare masura o magnitudinala contrapondere in dinamica formarii viitoarelor sisteme de guvernamant, dincolo de tiranie si democratie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu