miercuri, 4 ianuarie 2012

Secret Window

             O capodopera cinematografica inspirata din romanul cu acealasi nume al tenebrosului Stephen King, ''Secret Window'' e propria confesiunea a multi-titratului autor de horror.
             Filmul propriu-zis e un exercitiu de imaginatie morbida a unui scriitor de horror, care primordial ca subiect al redactarii romanului personal, devine insconstient obiect al acestuia...
             In principiu, scenariul e alipit ideii ca forul intern al oricarui scriitor, care odata cu materializarea romanului capata o realitate covarsitoare, se poate confunda uneori, desigur pentru o mai mare ''autenticitate'' cu realitatea obiectiva.
             Viziunea unica a filmului descrie realmente actiunea subiectiva din unul dintre aceste capete scriitoricesti, un cap in care teama creatoare nu sacrifica doar resursele imaginative ale sale, prin emanatia de personaje, ci sacrifica chiar propria existenta, in sfera in care aceste personaje devin proprii demoni interiori.
             Iar in clipa in care cele doua personalitatati ale acestei constiinte duale ajung sa coincida, filmul evoca ideea maleficului inevitabil, anume ca nu intamplator constientul e separat de subconstient si inconstient, intrucat ca niciodata planul vertical vis-realitate-cosmar sa nu se prabuseasca intr-un singur orizont cufundator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu