duminică, 19 februarie 2012

The Fourth Kind

                       O pelicula exceptionala despre teama patologica adanc infiripata in tenebrele naturii umane, paranoia pe care aceasta productie o reporteaza artistic, despre sensul si rolul mitic, preistoric si chiar antic am indrazni sa spunem, pe care fiinte extraterestre au avut-o sau chiar o au in istoria omenirii, filmul acordand o atentie speciala influentei religioase pe care primitivii o acordau fortat din autoimpunitatea zeilor gravati in pesteri, care intr-un chip cu totul straniu semanau extrem de mult, cu raporatarile UFO ale observatorilor oculari contemporani.
                       Practic, filmul descrie efectele psihologice ale cetatenilor simpli si necultivati ai unui mic orasel de provincie din Alaska, intrati intr-un teribil contact de gradul IV (de unde si tilul filmului), cu o rasa neidentificata de entitati superioare, care se pare ca ar fi cauza cea mai intemeiata a 40 de disparitii umane in decursul a 40 de ani, fapt care a reclamat public "a federal cover-up".
                       Contactul de grad I insumeaza aparitiile pur vizuale ale obiectelor sau fenomenelor de tip "alien", cel de gradul II, interferentele si anomaliile electromagnetice, urmand ca , contactul de gradul III sa defineasca contactele psiho-fizice propriu-zise si in cele din urma contactul de gradul IV, contactul alien cel mai grav, terifiant si cu un numar inimaginabil de consecinte pentru o fiinta umana, Abduction...
                      Pentru mintea umana e incomprehensibil un contact real cu o civilizatia extrapamanteanaintrucat dupa cum si Scaunul Pontifical a admis, dupa observatii avansate, "posibilitatea existentei vietii civilizate in univers", sau notoriul savant britanic paralizat, Stephen Hawking, care a prezis ca un asemenea contact in masa "ar fi devastator pentru rasa umana in raport cu o civilizatie straina cu unicul scop colonizator", posibil pentru acesti cautatori cosmici supra-luminici.  
                      De departe, filmul e un adevarat punct de reper in domeniul "E.T.I." (extra-therestrial intelligence),  fiind un  thriller-psihologic de cea mai inalta calitate culturala si cinematografica, mai ales datorita acuratetii realiste a inspirarii dintr-un caz real.
                      Protagonista filmului (Milla Jovovich), interpreteaza rolul lui Dr. Abigail Tyler, principalul martor al Americii in procesul public mult dezbatut in State, despre existenta vietii inteligente in univers.
                      Filmul "The Fourth Kind" e o cronica veridica, ce alterneaza intre prezentarea marturiei cinematografice cat si a filmarilor propriu-zise, ce au justificat existenta peliculei in forma ei actuala.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu