luni, 27 februarie 2012

Tyrannosaur

                   Tyrannosaur e o metafora provinciala despre zgomotele pe care postuma sotie a lui Joseph, le imprima adanc in gravitatie, in momentul in care supraponderalitatea ei atingea pamantul la fel ca specimenul din Jurassic Park.
                   Joseph e un batran englez a carui panta individualista ii asigura inevitabil decadenta existentiala, pana cand o intalneste pe Hannah, un misionar mult mai nevrotic decat el insusi, care-i zguduie cumva standardele simtului depresiv al autoculpabilizarii.
                   In doua cuvinte Joseph e un mosneag nebun si furios, care pe langa faptul ca si-a omorat propriul caine, singurul lui companion, pentru ca sarise la prietenul lui, l-a ucis si pe-al vecinului, pentru ca-l desfigurare pe micul sau prieten, Samuel.
                   Desigur ca alaturi de psihoza lui Joseph sta sotul lui Hannah, James un sociopat maniac extrem de admirabil, care spre stupefierea comico-groteasca a cinefililor o mai face si pe necredinciosul pocait.
                   Asadar James interpretat de Eddie Marsan, celebru pentru rolurile sale spectrale din V for Vendettta si Sherlock Holmes, constituie tipologia sotului nebun si posesiv care-si justifica actiunile violente fata de sotie, printr-o invocare pierduta a indurarii is gratiei divine, nimic mai magistral pentru un psihotic...
                   Joseph e un filantrop psihopat necunoscut care intruchipeaza incarnarea Treimii lui Charles Bronson, Clint Eastwood din Grand Torino si Philippe Nahon din Seul Contre Tous.
                   Ideea e ca noua lui prietena misioara ajunge sa-l depaseasca in toate marile lui nevroze, implicand uneori un baros si-o magazie, o maceta si-un caine, niste golani si-un croseu, in asa masura incat se converteste la spiritul legii...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu